ميراث فرهنگي قم ميزبان دانشگاهيان عراق

به گزارش ميراث آرياchtn))عليرضا ارجمندي در اين ديدار با تاکيد بر لزوم گسترش سطح تعامل و همکاري ميان نخبگان، انديشمندان و دانشگاهيان دو کشور گفت: قم به عنوان محور گردشگري مذهبي ايران و مرکز تشيع ظرفيت بسيار خوبي براي ايجاد پل ارتباط فرهنگي و مذهبي ميان دو کشور دارد.

وي با بيان اينکه پيوند بيشتر شيعيان ايران و عراق براي گسترش فرهنگ تشيع در جهان ضروري است گفت: اين قدم مهمي است که تحقق آن تا حدود زيادي متاثر از تلاش مفاخر، حوزويان و دانشگاهيان متعهد هر دو کشور خواهد بود.

مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم با اشاره به پيوند تاريخي، مذهبي عميق دو کشور همسايه در طول اعصار گذشته گفت: کاوش هاي تاريخي و تحقيق و پژوهش مشترک در خصوص آثار و ابنيه بجا مانده از پيشينيان در اقصي نقاط دو کشور مي تواند بسياري از سوالات و خلاء هاي موجود در اين خصوص را پاسخگو باشد.

وي افزود: در صورت فراهم آمدن زمينه مناسب از سوي مقامات دو کشور، کاوشگران ايراني آمادگي دارند در خصوص کشف، حفظ و نگهداري و مرمت آثار و ابنيه تاريخي عراق همکاري کنند.

عليرضا ارجمندي همچنين برگزاري همايش هاي علمي مشترک، برگزاري نمايشگاه هاي مختلف صنايع دستي، جاذبه هاي گردشگري و فرهنگي-تاريخي را از ديگر فعاليت هاي قابل انجام براي معرفي و نزديکي هر چه بيشتر دو فرهنگ همسايه برشمرد.

دکتر امجد حميد عبدالله عضو هيات علمي دانشگاه کربلا نيز به نمايندگي از هيات بازديد کننده عراقي ضمن ارايه گزارشي از وضعيت کنوني ميراث فرهنگي عراق بر ارتقاء سطح همکاري دانشگاه هاي عراق با سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايران بويژه با اداره کل استان قم تاکيد کرد و گفت: در اين خصوص تلاش مي کنيم تا با هماهنگي وزارت امور خارجه دو کشور و انعقاد تفاهمنامه هاي مشترک زمينه اين همکاري دو جانبه هر چه زود تر فراهم شود.

همچنين در پايان اين ديدار اقلام فرهنگي استان قم به رسم يادبود به هيات عراقي اهداء شد./115

انتهای پیام/

کد خبر 1389042938